Voorbereiding bardienst


Klik hier voor de basishandleiding bardienstrooster

Een eerste goede stap is in kaart brengen aan welke eisen je dienstenschema moet voldoen. Heb je dit voor elkaar, begin dan pas aan de inrichting.

  1. Wie moeten er allemaal diensten draaien?
  2. Wat zijn de leeftijdsgrenzen?
  3. Is hier verschil tussen per dienst?
  4. Zijn de diensten verplicht of vrijwillig?
  5. Mogen leden afkopen?
  6. Hoe vaak per seizoen moet men een dienst draaien?
  7. Mogen de leden zelf inschrijven?
  8. Wil de planner dit zelf doen of kan dit automatisch?
  9. Op welke momenten binnen het seizoen is het nodig om diensten in te richten?
  10. Wat zijn de standaard momenten?
  11. Wat zijn de uitzonderingen?
  12. Hoeveel man is er nodig per dienst?
  13. Zijn er leden vrijgesteld voor diensten?
  14. Moeten er leden extra diensten draaien?
  15. Zijn (extra)diensten direct gelinkt aan een wedstrijdschema, die hier dan gelijk aan gekoppeld kunnen worden?